Wijkfeest 2016

Programma wijkfeest 2016.

buitenspelen_kinderen

Op zaterdag 3 september 2016 organiseren we het jaarlijkse wijkfeest. Alle bewoners van onze mooie wijk zijn van harte welkom om aan alle activiteiten mee te doen. En er staan weer leuke activiteiten op het programma. Om alles te organiseren is jullie hulp zeer welkom. Daarom roepen we iedereen op om zijn of haar steentje bij te dragen. Hieronder het programma van het wijkfeest 2016.

Mail voor opgave van begeleiding: activiteiten@havankpark.nl of vertel het op facebook.

Havankclassic (start om 09.00 uur, verzamelen bij de pingpongtafel)
De enige fietsklassieker die vanaf de eerste editie al een classic was, dit jaar de zesde editie alweer. Kees Mourits zet weer een mooie fietstocht uit. In 2015 fietste er een peloton van liefst 18 Havankers mee, wordt de deelname dit jaar nòg groter? De tocht door het Friese land bedraagt zo’n 60 km, de gemiddelde snelheid ligt rond de 25 km per uur. Er is een stop met koffie inbegrepen. Racefiets is aan te raden, helm is verplicht.

Dierengeluidenspel (start om 11.00 uur, verzamelen bij de pingpongtafel)
Diverse dieren hebben zich verstopt in het Havankpark. Kun jij ze vinden door goed te luisteren? Iedereen uit de wijk mag meedoen, maar als je nog geen 6 bent, of niet alleen van je ouders door de wijk mag lopen, dan loop je met een volwassene, die je zelf meeneemt en natuurlijk met andere kinderen uit de wijk. Wij zijn ook nog op zoek naar dieren die zich willen verstoppen, want zonder dieren kun je het spel niet spelen.

Havankparade (start om 13.00 uur, verzamelen in de speeltuin)
’s Middags start een optocht met versierde voertuigen. Maak wat moois van je fiets of skelter, versier hem en neem je trommel, toeter of fluit mee en maak flink herrie in de wijk. Laat zien hoe creatief je bent.

Knutselen (start om 13.30 uur, verzamelen in de speeltuin)
Vind je het leuk om te knutselen en te dansen? Dan ben je 13.30 uur van harte welkom in de speeltuin om een lampion te maken. Neem daarvoor je eigen PET-fles mee, dan gaan we daar een lampion van maken. Als je zes jaar of jonger bent, helpen je vader of moeder je dan even mee? Als het regent, verhuizen we naar de party tent bij de Dokkumer Ee. Je bent om ongeveer half drie weer klaar.

Havank Survival (start om 13.30 uur, verzamelen op het veld aan de Eeskwerd)
Op veler verzoek gaan we een Havank Survivalrun organiseren. De survivalsport komt steeds meer in de belangstelling. De Bikkelrun in de Groene Ster die elke eerste zondag van oktober wordt georganiseerd is daar een goed voorbeeld van. We hebben Marcel Copini van Copinibuitensport bereid gevonden om een parcours voor ons uit te zetten op het grote veld aan de Eeskwerd en bij de kalksloot. Dit belooft een flinke uitdaging te worden. Er komen ca. acht hindernissen in het parcours. Het is verstandig om kleding aan te doen die vies mag worden en een lange (sport-) broek om je benen te beschermen als je in een touw moet klimmen. Ook voor toeschouwers is dit een heel leuk evenement om al die Havankbikkels voorbij te zien komen, allemaal heel veel succes! Vanaf 10 jaar mag je zelfstandig mee doen. Ben je jonger? Dan mag je meedoen als een volwassene met je meegaat.

Havankloop (verzamelen bij de pingpongtafel)
Inschrijven vanaf 17.00 uur, start om 17.30 uur,
Alweer zo’n klassieker, die al zo lang als het Havank Feest bestaat op het programma staat: de Havankloop. Het gaat spannend worden. Wie gaat deze keer met de beker naar huis? Voor de diverse leeftijdscategorieën zijn er verschillende parcoursen uitgezet. Wie wint in zijn leeftijdscategorie?

Ee-party (aan tafel om 19.15 uur, bij de Dokkumer Ee – 20.30 lampionnen optocht)
We sluiten de dag af met een party aan de Dokkumer Ee. We vragen iedereen wat lekkers mee te nemen en dat te delen met elkaar. Wordt het opnieuw een sterrendiner? Om 19.15 uur gaan we aan tafel, we stoppen om 24.00 uur. Om 20.30 uur is er een optocht met de lampionnen die ’s middags door de kinderen zijn gemaakt.

Drankjes
Drankjes worden door de wijkvereniging verkocht
tegen schappelijke prijzen. Dit om een klein deel van de gemaakte kosten terug te kunnen verdienden. We zorgen ook dat de BBQ aanstaat, zodat je je eigen meegebrachte lekkernijen kan grillen. Neem zelf stoelen en bestek en glaswerk mee.


Hulp gevraagd

Geef je nu op als hulp / begeleider en geef aan bij welke activiteit je wilt worden ingedeeld.
Is er onvoldoende hulp en begeleiding dan kunnen we bepaalde activiteiten niet laten door gaan ivm de veiligheid en dat is natuurlijk zonde.

Wat Waar Tij d voor wie Welke hulp
Party tent opzetten en versieren Bij de Dokkumer EE 9 uur 4 personen om het terrein en speeltuin feestelijk aan te kleden
Havank Classic Start bij de ping pong tafel aan de
Dokkumer EE
9 uur Alle fietsers uit de wijk
gem snelheid 25 km per uur. Mooi route van ca. 60 km
 Niet
Dieren geluidenspel Verzamelen bij ping pong tafel Dokkumer EE 11 uur Alle kinderen. (t/m 6 jaar met begeleiding) 6 personen die helpen en begeleiden
Optocht versierde fietsen  Speeltuin 13 uur Alle kinderen die de fiets / skelter feestelijk versierd hebben Thuis de fietsen verseren en

Begeleiding van ouders tijdens de tocht.

Lampion maken Droog weer in speeltuin

Bij druppen onder de party tent bij Dokkumer EE

13.30 uur voor de Kinderen Graag 4 personen begeleiding.
Voor kinderen t/m 6 jaar willen we graag dat de ouder mee doet en aanwezig blijft.Graag een PET-fles mee nemen.
Havank Survival Verzamelen bij veld aan de eekswerd 13.30 uur Voor alle wijkbewoners We hebben zeker 8 personen nodig die willen helpen bij opzet en later willen begeleiden bij de hindernissen. Ervaring niet noodzakelijk.
Bij de Havank-survival mag iedereen mee doen. Kinderen jonger dan10jr. alleen onderbegeleiding van de ouder die dan ook mee survivalt.
Havank Loop Bij de ping pong tafel 17 uur Voor alle wijkbewoners 3 begeleiders
 Ee Party Bij de Dokkumer EE 19 uur Voor alle wijkbewoners We zoeken mensen die graag een feestje bouwen en mee willen helpen met de voor bereiding en de uitvoering. Muziek, bar, klaar zetten en opruimen. 2 vaste barkeepers zou heel mooi zijn!