Himmeldei

Himmeldei – Clean-up-day – Voorjaarsschoonmaak!

Op zaterdag 26 maart trekken we de laarzen aan en gaan we opruimen! Buiten wel te verstaan. Meteen een mooie gelegenheid om weer wijkgenoten te ontmoeten of te leren kennen. Kinderen zijn ook van harte uitgenodigd: laat maar zien of jij een goede “grijper” bent!

Neem bij voorkeur (tuin)handschoenen mee. Een skelter, fietskar of kruiwagen kan handig zijn voor het vervoer van de afvalzakken naar de verzamelplek, dus die zijn ook welkom. Helpen vanuit een bootje bij de waterkant mag uiteraard ook. Er wordt voor zakken en een aantal grijpers gezorgd.

Met de storm van de afgelopen periode is heel wat troep komen aanwaaien en blijven hangen in struiken, langs de slootkant of tussen het riet langs de Ee. Plastic en ander zwerfafval dat in de natuur komt, vervuilt niet alleen, het is ook erg gevaarlijk voor vogels, vissen en de dieren in het bos. Enkele buurtgenoten die vaker afval geraapt hebben rond de wijk, weten dat dat enorm de moeite waard is: zij verzamelden al heel wat zákken vol.

We gaan op pad in koppels of kleine groepjes, afhankelijk van het aantal deelnemers, langs de Ee, de bosrand en in de wijk.

Hoe laat? Om 13.15 uur verzamelen we bij de pingpongtafel, zodat we om 13.30 uur kunnen starten. Aanmelden? Is handig maar hoeft niet. Kan bij Corine of via Facebook.
Waar? Bij de pingpongtafel; zo zijn we ook vlakbij de Ee om daar langs de kant te starten.
Rond 15.30 uur sluiten we af met koffie/thee en met wat lekkers, ook voor de kinderen (of eerder voor wie er eerder klaar mee is).
Vragen? Stel ze via Facebook of bij Akke Folmer (Havankgroep Afvalrapers, JJstr.11) of Corine Willemse (06 21883158, JJstr.36)

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .