Vleermuizen telling

Via het wijkpanel hebben we onderstaande bericht gekregen;

Bericht van Bureau Faunax:

Door middel van dit bericht willen wij u graag informeren over het vleermuizenonderzoek wat wij binnenkort in opdracht van de gemeente Leeuwarden uitvoeren op de locatie Eeskwerd aan de Dokkumer Ee.

In de kraamperiode van de vleermuizen (15 mei tot en met 15 juli 2021) en de paarperiode van de vleermuizen (15 augustus tot 1 oktober 2021) zullen wij in totaal vier keer onderzoek doen. Dit betreft voor de kraamperiode een bezoek in de avonduren (rond zonsondergang) en een ochtendbezoek (rond zonsopkomst) en voor de paarperiode twee bezoeken rond zonsondergang. Tussen de bezoeken zitten steeds minimaal 10 dagen.

Tijdens de bezoeken zullen wij rondlopen op de locatie en gebruik maken van onder andere een zaklamp en een batdetector, een apparaat waarmee wij de geluiden die de vleermuizen maken kunnen waarnemen. Wij verzoeken u vriendelijk om onze medewerkers tijdens hun werkzaamheden niet te storen, omdat zij zich tijdens het onderzoek volledig moeten concentreren op de activiteiten van de vleermuizen.

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven.

Buro Faunax
Tijnjedyk 89 te Leeuwarden
06 83 77 25 48
info@faunax.nl

 

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .